Traži
Filters
Close

ZAČINI

mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena

Hrana pruža temeljnu snagu života i uz obogaćenje njezina okusa o njoj brinemo cijeli život. U tome nam pomažu brojni začini, ali ne samo radi postizanja vrhunskih okusa, nego i povijesne uloge u zaštiti od krvarenja. Prirodni neprijatelj hrane su mikrobi, što znači i trajnu opasnost za zdravlje ljudi zbog njezine lakše izloženosti kontaminaciji patogenim mikrobima.
Datum dostave: 3-5 dana
210,00 kn
189,00 kn

Cilj ovog priručnika jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom.

U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta.

Priručnik je namijenjen prije svega studentima i specijalistima biomedicinskih znanosti i prehrane, ali je i bitna dopuna znanja svima koji se bave kulinarstvom ili onima koji o začinima žele doznati nešto više.

Autor/i: Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić

Cilj ovog priručnika jest uvesti čitatelja u mozaik interaktivnosti mikroba i začina. Premda su to dva različita područja, ona se sastaju u činjenici da poimanje začinske antimikrobnosti možemo razumjeti tek ako upoznamo temeljnu biologiju, funkciju i ulogu mikroba u ekosustavima. Prvi dio knjige prikazuje svijet i ulogu mikroba, dok drugi prikazuje biokemiju začinskog bilja i objašnjava znanstvene razloge na kojima se temelji antimikrobnost začina. Na taj se način povezuje funkcionalnost začina kao konzervansa i njihova važna spona u prevenciji različitih bolesti koje se šire hranom.

U prilogu knjige prikazani su i različiti kulinarski aspekti primjene začina, pregled i nazivlje te karakterizacija njihove primjene u kulinarstvu zemalja različitih dijelova svijeta.

Priručnik je namijenjen prije svega studentima i specijalistima biomedicinskih znanosti i prehrane, ali je i bitna dopuna znanja svima koji se bave kulinarstvom ili onima koji o začinima žele doznati nešto više.

Autor/i: Stjepan Pepeljnjak, Zvonimir Kozarić

Podaci o proizvodu
autori /i Stjepan Pepeljnjak
autori /i Zvonimir Kozarić
ISBN 978-953-176-844-3
Godina 2019.
Opseg 334 str.
Format 17 x 24 cm
Težina 840 g
Uvez tvrdi
Podnaslov mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena
Opišite svoje dojmove
  • Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije
  • Loš
  • Odličan
Podaci o proizvodu
autori /i Stjepan Pepeljnjak
autori /i Zvonimir Kozarić
ISBN 978-953-176-844-3
Godina 2019.
Opseg 334 str.
Format 17 x 24 cm
Težina 840 g
Uvez tvrdi
Podnaslov mikrobi, antimikrobna svojstva i primjena
Ključne riječi proizvoda
Uz ovaj proizvod kupci su kupili

KVANTITATIVNI MODELI NAMIRNICA I OBROKA

Kako u Hrvatskoj ne postoje modeli karakteristični za našu nacionalnu prehranu, autori su pristupili njihovoj izradbi kao i izradbi ovoga priručnika za ispitivanje prehrambenih navika našega stanovništva.
63,00 kn 56,70 kn

POMOĆNE TVARI U LIJEKOVIMA

Posebna vrijednost ovog priručnika jest u ideji da veći broj liječnika, farmaceuta i proizvođača lijekova obrati pozornost na interakcije i učinke pomoćnih tvari u lijekovima, njihove neželjene učinke, toksičnost i moguću opasnost po ljudsko zdravlje.
31,50 kn 27,00 kn

DIJETETIKA

Znanje o prehrani ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu.
210,00 kn 189,00 kn
top