Traži
Filters
Close

psihijatrija, psihologija, psihološka medicina

View as
Sortiraj po
Prikaži po stranici

PEDIJATRIJSKA PSIHOONKOLOGIJA

Knjiga nas uči na koji način smanjiti učestalost psihopatoloških poremećaja kod obolelih od raka i članova njihovih porodica, kako pružiti podršku deci i njihovim roditeljima uz uvažavanje razvojnih i drugih potreba dece i kako podsticati razvijanje snaga i obrambenih mehanizama na aktuelni bol, strah i patnju kod dece i roditelja.
14,60€

PERSON IN MEDICINE AND HEALTHCARE

Medicine is a science and art which integrates the latest scientific insights and profession that deals with health and desease. Since the very beginnings of human medicine we have witnessed several paralell processes that are intertwined, but that only combined represent the essence of medicine.
22,30€
20,07€

POREMEĆAJI HRANJENJA - OD RAZUMIJEVANJA DO LIJEČENJA

Knjiga Poremećaji hranjenja – od razumijevanja do liječenja prati istoimeni tečaj trajnog usavršavanja pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Voditelj tečaja doc. dr. sc. Darko Marčinko okupio je reprezentativnu i respektabilnu skupinu stručnjaka različitih profila: psihijatri, psiholozi, internisti, pedijatar, specijalist obiteljske medicine, neuroznanstvenik, farmaceut, nutricionist, sociolog.
19,51€
17,56€

POREMEĆAJI LIČNOSTI

Ova je knjiga sveobuhvatni prikaz poremećaja ličnosti, monografija koja poremećaje ličnosti pokazuje kao kliničke entitete „ravnopravne“ drugim psihijatrijskim poremećajima.
19,51€
17,56€

POREMEĆAJI LIČNOSTI u kliničkoj praksi

Konceptualizacija, klasifikacija i terapija poremećaja ličnosti doživjela je posljednjih desetljeća niz pozitivnih pomaka te otvorila mogućnosti učinkovita liječenja ove kategorije poremećaja. Evidence-based psihoterapijske tehnike, njihova primjena u strukturiranim bolničkim i dnevnobolničkim programima uz psihofarmakološku podršku pružaju mogućnost učinkovita terapijskog djelovanja ne samo u psihoterapijskim ordinacijama nego i u širim psihijatrijskim okvirima.
25,00€
22,50€

POREMEĆAJI SPAVANJA

Knjiga Spavanje i poremećaji spavanja - sabrane teme s didaktičkom namjenom nastala je na poticaj čelnika Klinike za psihijatriju Vrapče. Knjiga je prije svega osmišljena redudidaktički, kako je to istaknuto u njezinu naslovu. Ova knjiga o spavanju koju će poneko i zadržati u rukama, na svojevrstan način vodi na dugo putovanje kroz noć kako je to u svojemu kapitalnom djelu " The Promise of Sleep" napisao W. C. Dement, svjetski doajen Medicine spavanja, uvodeći čitatelja u poglavlje o spavanju.
22,30€
20,07€

PRAKTIČNE SMJERNICE I PRINCIPI

Ovaj su priručnik izradili vrhunski, međunarodno priznati stručnjaci iz Europe, Kanade i SAD-a. On nam pruža integrativnu platformu za različite, komplementarne pristupe.
11,15€
10,03€

PRAKTIČNE SMJERNICE ZA PROCJENU I DIJAGNOSTIKU PSIHIČKIH POREMEĆAJA U ODRASLIH OSOBA S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

Smjernice počinju kratkim prikazom prevalencije psihičkih poremećaja u odraslih osoba s intelektualnim teškoćama a potom se razmatraju neka važna načela u procjeni takvih osoba.
11,15€
10,03€

PRILOZI ZA UNIVERZALNU TEORIJU I PRAKSU PRISILNOG PSIHIJATRIJSKOG TRETMANA

Prisilni psihijatrijski tretman jedna je od najkontroverznijih tema, ponajprije na području psihijatrije i prava, ali i na mnogim njihovim graničnim područjima (psihologija, sociologija, etika, politika, filozofija i dr.). U većem broju vlastitih radova posvećenih toj tematici godinama sam iznosio kritičke opservacije o aktualnim teorijskim nacionalnim i međunarodnim raspravama povezanim s tim područjem, a posebno sam se angažirao u kreiranju i implementaciji hrvatskog zakonodavstva u svim njegovim dijelovima u kojima je u manjoj ili većoj mjeri regulirano i to pitanje.
16,72€
15,05€

PRIMIJENJENA PSIHOTERAPIJA

Osnovna zadaća knjige jest ukazati na jedinstvenost i međuovisnost svjesnog, nesvjesnog i stvarnosti u nastajanju raznih poremećaja i u njihovu. Osnovna je pozornost usmjerena na doživljaj, a osnovni tretman na jačanje samopoštovanja.
34,84€
31,36€
Tečaj €/kn:   7,53450
top