Traži
Filters
Close
RSS

Novi proizvodi

RITAM

Knjiga obuhvaća i integrira prevencijsku medicinu, kardiološku rehabilitaciju i sportsku medicinu. Detaljno su opisani patofiziološki procesi kardiovaskularnog kontinuuma, počevši od endotelne disfunkcije uvjetovane raznim čimbenicima rizika, a koja vodi aterosklerozi. Sadržava aktualan prikaz primarne i sekundarne prevencije kardiovaskularnih bolesti, usklađen s usvojenim internacionalnim smjernicama Europskog kardiološkog društva. Ističe se velika važnost tjelesne aktivnosti u održavanju općeg zdravlja, što je i dokumentirano preporukama u liječenju gotovo svih kroničnih bolesti i stanja, a posebice kardiovaskularnih bolesti. Tjelesna se aktivnost propisuje kao lijek pa je prikazana detaljno kroz individualiziranu preskripciju u različitim kardiovaskularnim bolestima. Sveobuhvatno su prikazani funkcijski stres-testovi, posebice ergospirometrijsko testiranje kao zlatni standard u određivanju funkcijskog kapaciteta pojedinca. Poseban dio knjige odnosi se na sportaše s kardiovaskularnim bolestima.
35,00€ (263,71kn)

PRESAĐIVANJE ORGANA

Premda je postupak presađivanja organa prilično učestala pojava u suvremenoj (transplatacijskoj) medicini, svaki postupak, bez obzira na to o kojem je organu riječ, uistinu je čudo za sebe. Sama činjenica da svaki entitet koji je eo ipso pridonosio integritetu i životu jedne osobe odjednom to isto čini životu druge, zaista je trenutak neopisiva zadovoljstva i divljenja, ali i daljnje inspiracije u svakom znanstvenom pokušaju unaprjeđenja - jer ljepota se intrsekcije prava i bioetike ogleda upravo u zaštiti života kao temeljne društvene vrijednosti.
28,00€ (210,97kn)

CITOLOŠKE I HISTOLOŠKE TEHNIKE

Udžbenik za četvrti razred za strukovnu kvalifikaciju zdravstveno-laboratorijski tehničar/tehničarka Dragi učenici, ovaj udžbenik napisan je za vas, kao pomoć u učenju i radu tijekom stjecanja znanja i vještina potrebnih za odabrano zanimanje zdravstveno-laboratorijskog tehničara/tehničarke. Uz stručno vodstvo vaših nastavnika, mi autori želimo da vaš spoznajni put bude satkan od niza ugodnih, zanimljivih i izazovnih trenutaka koje ćete doživjeti u druženju s ovim izvorom znanja. Rad u citološkom i histološkom laboratoriju počiva na znanju, stečenim vještinama i kompetencijama medicinsko-laboratorijskog osoblja. Stoga želimo da svakim doticajem s ovim udžbenikom usvojite nova znanja i vještine potrebne za vaše buduće zanimanje.
22,00€ (165,76kn)

ZAKONI OPTOKA ŽIVOTNE ENERGIJE PO MERIDIJANIMA

Autor ovog Priručnika je svjetski priznati stručnjak u području fizikalne terapije i liječenja muskuloskeletne boli. Cijeli svoj radni vijek posvetio je predanom radu s bolesnicima kojima je svojim znanjem i iskustvom darovao život bez boli. Rano je otkrio mogućnosti dijagnostike i liječenja metodama komplementarne medicine. Tom se području posvetio svim srcem te ga je i struka ubrzo prepoznala kao međunarodnog stručnjaka . Osim akupunkture, posvetio se i ostalim metodama iz okvira tradicionalne kineske medicine.
17,00€ (128,09kn)

SOCIJALNA PSIHIJATRIJA

Prvi broj časopisa Socijalna psihijatrija izašao je 1973. godine u izdanju Klinike za psihijatriju KBC-a i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Utemeljitelj časopisa i prvi glavni urednik bio je Nikola Peršić. Iskazana cijena je za godišnju pretplatu.
50,00€ (376,72kn)

PSYCHIATRIA DANUBINA

Službeno glasilo psihijatara podunavskih zemalja! Iskazana cijena je za godišnju pretplatu.
85,00€ (640,43kn)
Tečaj €/kn:   7,53450
top