Traži
Filters
Close

Medicina

View as
Sortiraj po
Prikaži po stranici

ERRARE HUMANUM EST

“Errare humanum est” je nastavak ili, točnije, “Sažetak” nastojanja da se u svakodnevnom forenzičkom radu postigne visoka stručna i etička razina. I postignuta je. Nije pretjerano reći kako je “Erarre humanum est” ključna knjiga iz područja forenzičke psihijatrije na hrvatskom jeziku. “Errare humanum est” je nastavak ili, točnije, “Sažetak” nastojanja da se u svakodnevnom forenzičkom radu postigne visoka stručna i etička razina. I postignuta je. Nije pretjerano reći kako je “Erarre humanum est” ključna knjiga iz područja forenzičke psihijatrije na hrvatskom jeziku.
30,66€

FORENSIC PSYCHIATRY, PSYCHOANALYSIS AND CRIMINAL LAW

Autor, profesionalno angažiran za integraciju psihoanalitičkog pristupa u teoriju i praksu hrvatske forenzičke psihijatrije, u ovoj knjizi objavljuje 15 svojih psihoanalitički orijentiranih znanstvenih i stručnih radova/članaka raznih tema,..
27,87€
25,08€

ISTANBULSKI SINDROM

Pojam rodne ideologije glavni je razlog nesporazuma između zagovaratelja i protivnika Istanbulske konvencije ili onih koji ga jednostavno zaobilaze ili izdvajaju u svojoj argumentaciji za ili protiv njezina prihvaćanja i uključivanja u cjelokupnu zakonsku regulativu svih članica Vijeća Europe.
11,15€
10,03€

NAČELO RAZMJERNOSTI U PSIHIJATRIJSKOJ TEORIJI I PRAKSI

Klinika za psihijatriju Vrapče, ponovno u suradnji s Medicinskom nakladom - Zagreb, hrvatskoj stručnoj javnosti nudi knjigu koja je briljantno napisana i predstavlja novum u našoj stručnoj (pravno) psihijatrijskoj literaturi.
11,15€
10,03€

PRILOZI ZA UNIVERZALNU TEORIJU I PRAKSU PRISILNOG PSIHIJATRIJSKOG TRETMANA

Prisilni psihijatrijski tretman jedna je od najkontroverznijih tema, ponajprije na području psihijatrije i prava, ali i na mnogim njihovim graničnim područjima (psihologija, sociologija, etika, politika, filozofija i dr.). U većem broju vlastitih radova posvećenih toj tematici godinama sam iznosio kritičke opservacije o aktualnim teorijskim nacionalnim i međunarodnim raspravama povezanim s tim područjem, a posebno sam se angažirao u kreiranju i implementaciji hrvatskog zakonodavstva u svim njegovim dijelovima u kojima je u manjoj ili većoj mjeri regulirano i to pitanje.
16,72€
15,05€

PSIHIJATRIJSKA VJEŠTAČENJA

Ova je knjiga nastavak prije objavljenih knjiga (Psihijatrijska vještačenja – knjiga I – Kazneno pravo iz 2004. godine i Psihijatrijska vještačenja – knjiga II – Građansko pravo iz 2006. godine).
83,62€
75,25€
Tečaj €/kn:   7,53450
top