Traži
Filters
Close

DIJETOTERAPIJA I KLINIČKA PREHRANA

drugo, obnovljeno i dopunjeno izdanje

Udžbenik „Dijetoterapija i klinička prehrana“ nastoji istaknuti značenje prehrane u prevenciji i liječenju bolesti svih organskih sustava, ističući kako katkad zaboravljamo na taj element zdravlja i liječenja, previše se oslanjajući na farmakoterapiju i kad to nije nužno.
Datum dostave: 3-5 dana
210,00 kn
189,00 kn

Udžbenik „Dijetoterapija i klinička prehrana“ nastoji istaknuti značenje prehrane u prevenciji i liječenju bolesti svih organskih sustava, ističući kako katkad zaboravljamo na taj element zdravlja i liječenja, previše se oslanjajući na farmakoterapiju i kad to nije nužno.

 

Upravo zato knjiga započinje s već u naslovu iznesenim tezama koje se odnose na prehranu kao važan čimbenik preventivne medicine, odnosno procesa liječenja. Uvodna poglavlja uče kako procijeniti nutritivni status i iznose oblike nutritivne potpore hospitaliziranim bolesnicima, od dijetoterapije i nadopune prehrane dodatcima prehrani do enteralne i parenteralne prehrane. Nakon toga slijede poglavlja o nutritivnoj potpori kod bolesti probavnoga sustava, bolesti bubrega, kardiovaskularnoga sustava, plućnih i hematoloških bolesti, onkoloških bolesti, šećerne bolesti, reumatskih bolesti i osteoporoze. Udžbenik ne zaobilazi ni pretile i bavi se načelima prehrane i kod te skupine bolesnika. Slijedi poglavlje o nutritivnoj potpori u slučaju intolerancije i alergije na hranu, a potom i poglavlja koja se bave prehranom osoba starije dobi, prehranom trudnica, rodilja i dojilja i, na samom kraju, prehranom životno ugroženih bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja.

 

Udžbenik ima i nekoliko priloga koji će zasigurno naći svoju primjenu u praktičnom kliničkom radu, a odnose se na preporučeni dnevni unos vitamina i minerala namijenjen zdravim odraslim osobama, preporuke za unos energije, makronutrijenata i mikronutrijenata te popis kliničkih smjernica za prehranu kod pojedinih bolesti. Zacijelo, koristan će biti i popis manje poznatih namirnica s kratkim opisom kao i tablični prikazi glikemijskog indeksa i glikemijskog opterećenja odabranih namirnica te jelovnici s normativima predloženih jela u pojedinim poglavljima, odnosno popis namirnica koje sadržavaju znatnu količinu odabranih nutrijenata.

 

Autor/i: Davor Štimac, Željko Krznarić, Darija Vranešić Bender, Maja Obrovac Glišić

Udžbenik „Dijetoterapija i klinička prehrana“ nastoji istaknuti značenje prehrane u prevenciji i liječenju bolesti svih organskih sustava, ističući kako katkad zaboravljamo na taj element zdravlja i liječenja, previše se oslanjajući na farmakoterapiju i kad to nije nužno.

 

Upravo zato knjiga započinje s već u naslovu iznesenim tezama koje se odnose na prehranu kao važan čimbenik preventivne medicine, odnosno procesa liječenja. Uvodna poglavlja uče kako procijeniti nutritivni status i iznose oblike nutritivne potpore hospitaliziranim bolesnicima, od dijetoterapije i nadopune prehrane dodatcima prehrani do enteralne i parenteralne prehrane. Nakon toga slijede poglavlja o nutritivnoj potpori kod bolesti probavnoga sustava, bolesti bubrega, kardiovaskularnoga sustava, plućnih i hematoloških bolesti, onkoloških bolesti, šećerne bolesti, reumatskih bolesti i osteoporoze. Udžbenik ne zaobilazi ni pretile i bavi se načelima prehrane i kod te skupine bolesnika. Slijedi poglavlje o nutritivnoj potpori u slučaju intolerancije i alergije na hranu, a potom i poglavlja koja se bave prehranom osoba starije dobi, prehranom trudnica, rodilja i dojilja i, na samom kraju, prehranom životno ugroženih bolesnika u jedinici intenzivnog liječenja.

 

Udžbenik ima i nekoliko priloga koji će zasigurno naći svoju primjenu u praktičnom kliničkom radu, a odnose se na preporučeni dnevni unos vitamina i minerala namijenjen zdravim odraslim osobama, preporuke za unos energije, makronutrijenata i mikronutrijenata te popis kliničkih smjernica za prehranu kod pojedinih bolesti. Zacijelo, koristan će biti i popis manje poznatih namirnica s kratkim opisom kao i tablični prikazi glikemijskog indeksa i glikemijskog opterećenja odabranih namirnica te jelovnici s normativima predloženih jela u pojedinim poglavljima, odnosno popis namirnica koje sadržavaju znatnu količinu odabranih nutrijenata.

 

Autor/i: Davor Štimac, Željko Krznarić, Darija Vranešić Bender, Maja Obrovac Glišić

Podaci o proizvodu
autori /i Davor Štimac
autori /i Željko Krznarić
autori /i Darija Vranešić Bender
autori /i Maja Obrovac Glišić
ISBN 978-953-176-997-6
Opseg 314 str.
Težina 680 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
Podnaslov drugo, obnovljeno i dopunjeno izdanje
Opišite svoje dojmove
  • Samo registrirani korisnici mogu pisati recenzije
  • Loš
  • Odličan
Podaci o proizvodu
autori /i Davor Štimac
autori /i Željko Krznarić
autori /i Darija Vranešić Bender
autori /i Maja Obrovac Glišić
ISBN 978-953-176-997-6
Opseg 314 str.
Težina 680 g
Format 17 x 24 cm
Uvez tvrdi
Podnaslov drugo, obnovljeno i dopunjeno izdanje
Ključne riječi proizvoda
Uz ovaj proizvod kupci su kupili

DIJABETES U ŽENA

U knjizi su prikazane najnovije spoznaje o liječenju šećerne bolesti u dječjoj, adolescentnoj i generativnoj dobi ženi. Prikazani su rizični čimbenici za nastanak dijabetesa u dječjoj i adolescentnoj dobi, najnovije informacije o liječenju, prehrani, edukaciji bolesnica i perinatalnoj skrbi.
210,00 kn 50,00 kn

GLUHI I ZNAKOVNO MEDICINSKO NAZIVLJE

Knjiga je namijenjena zdravstvenim djelatnicima koji žele naučiti hrvatsko znakovno medicinsko nazivlje kako bi mogli komunicirati s gluhim pacijentima u ambulantama i drugim zdravstvenim ustanovama.
84,00 kn 20,00 kn

PREHRANA U OPĆOJ I KLINIČKOJ PEDIJATRIJI

Nedostatna i neprimjerena prehrana u najranijim fazama razvoja mogu rezultirati ne samo poremećenim rastom nego i nezadovoljavajućim kognitivnim dosezima te imunološkim i metaboličkim promjenama koje nas tijekom kasnijeg života čine rizičnim za razvoj kroničnih nezaraznih bolesti, toliko učestalih u našem današnjem okruženju...
294,00 kn 264,60 kn
top