Traži
Filters
Close

Biblioteka Monografije

View as
Sortiraj po
Prikaži po stranici

ARHETIP GRANICE

Misao vodilja ovog originalnog znanstvenog djela jest da je u holističkom pristupu razumijevanja kompleksnosti ljudskog mozga proširenjem Jungova arhetipskog koncepta idejom protoarhetipa granice moguće naći tumačenja zajedništva percepcije, jezika...
19,51€
17,56€

BORBEN UGLEŠIĆ

U monografiji "Borben Uglešić 90 godina života 60 godina u psihijatriji" urednici uz priču o prof. dr. sc. emeritusu Borbenu Uglešiću pričaju i priču o splitskoj bolnici i njezinoj, ali i splitskoj, psihijatriji u kojoj je proveo gotovo čitav svoj radni vijek (od 1955. do 1998.), o Medicinskom fakultetu u Splitu na čijem je temeljenju rastu i razvoju radio i čiji je profesor emeritus.
19,51€
17,56€

BORDER ARCHETYPE

The idea of this original scientific work is that the holistic approach to understanding the complexity of the human brain by broadening of Jung's archetypal concept by intruducing the border protoarchetype could lead to discovering a unity of perception, language, speech functions and cognition.
19,51€
11,95€

DUNAJ RENDIĆ

Dunav Rendić ili kako je jedan liječnik uspio istražiti životni put i stvaranje zaboravljenoga hrvatskog slikara Dunav Rendić rođen je 3. travnja 1880. godine u Zagrebu. Bio je čovijek zanimljivih životnih i umjetničkih iskustava. Od 1901. do 1912. godine boravio je pretežno u Zagrebu gdje je i započeo s umjetničkom afirmacijom i predstavljanjem na izložbama 1901. i 1905. godine.
30,66€
27,59€

HRVATSKI SANITET

...Knjiga Hrvatski sanitet tijekom srpsko-crnogorske agresije na Republiku Hrvatsku 1990.-1995. važan je doprinos historiografiji o Domovinskom ratu. Bez podataka navedenih u spomenutoj knjizi nije moguće cjelovito prikazati, ni razumjeti događaje iz toga, s obzirom na okolnosti u kojima se Hrvatska tada izborila za svoju slobodu, suverenost i teritorijalnu cjelovitost, može se reći, najsjajnijeg razdoblja hrvatske povijesti. Bez uvida u podatke o poginulim i ubijenim civilima i braniteljima, koji su navedeni u ovoj knjizi, nije moguće govoriti ni o karakteru rata. Istodobno, ti podaci pokazuju da su hrvatski branitelji, čijim djelima i domoljubljem je stvorena suvremena Republika Hrvatska, od početka rata mogli računati na neposrednu i stručnu medicinsku pomoć, što je imalo izniman značaj za njihovo samopouzdanje i moral... Prof. dr. sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata
66,89€

Marko Ciglar (1911. - 1998.)

Dvadeseta godišnjica smrti Marka Ciglara (1911 - 1998.), hrvatskoga humanista, liječnika - balenologa, fizijatra, internista i akademika Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine, bila je prigoda osvijetliti život i rad toga izuzetnoga čovjeka.
27,87€
25,08€
Tečaj €/kn:   7,53450
top